המצרכים (13 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ. 2 מאדים את הבצל תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד שהוא מאבד את רוב הנפח שלו, מתקרמל ומשנה את צבעו לחום בהיר (לא להתייאש. השלב הזה לוקח זמן). 3 מוסיפים את הפטריות ומערבבים מדי פעם עד שמי הפטריות מתאדים, המסה מאבדת מנפחה ונוצרת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל. 4 מוודאים שכל המים התאדו והתערובת יבשה, מוציאים מהסיר ומעבירים לקערה להתקררות. 5 מוסיפים לתערובת הקרה את העירית והפרמזן, מערבבים היטב ומכניסים למקרר להתייצבות (לפחות שלוש שעות, אפשר אפילו לילה). 6 יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג. 7 מקמחים כל כדור, עוטפים בביצה ומצפים בפירורי לחם (ממש כמו שניצל). בין לבין חשוב לנער קלות את הכדור על מנת שלא ייווצרו שכבות עבות של ציפוי. 8 מכניסים למקרר להתייצבות נוספת של שעה. 9 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את פלאפל הפטריות כ-25-30 דקות, עד שהכדורים מזהיבים. * מומלץ להגיש עם יוגורט איכותי. >> נועם בסון הוא שף פרטי שמארח בביתו או בביתכם קבוצות של החל מ-10 אנשים. עוד ממבחר המנות שלו תוכלו לראות ממש ממש כאן |