1 מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
2 מוסיפים לחמאה את שאר המרכיבים ומערבלים על לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה (24 ס"מ) או מרובעת במעט חמאה ומרפדים בנייר אפיה.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש, 45 דקות עד שעה.
5 להכנת הרוטב: בסיר עמוק מחממים את הסוכר על אש בינונית עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום עמוק.
6 בינתיים בסיר נפרד מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. כאשר הקרמל מוכן שופכים באיטיות את השמנת החמה לקרמל (בזהירות! התערובת מבעבעת מאוד).
7 מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך כ-2 דקות נוספות. מצננים ושומרים עד להגשה.