המצרכים :לחלה (2 תבניות אינגליש קייק/לחם):
לתערובת שמן שום:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: לשים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים להכנת בצק החלה במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית. אם צריך - אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. 2 מכסים ומניחים את הבצק להתפחה כשעה. 3 מערבבים בקערה נפרדת את כל המצרכים לתערובת השמן שום. 4 מחלקים את הבצק לחלקים קטנים שווים, ומכדררים כל חלק (לגודל של כדור פינג פונג בערך). 5 טובלים כל כדור בתוך קערת השום המתובל, כך שיכוסה כולו טוב טוב בשמן, ומעבירים את הכדורים לתבנית לחם/אינגליש קייק (אפשר לשמור מתערובת שמן השום ולמרוח שוב מעל הכדורים לקראת סיום האפייה). כדורים כדורים בתבנית | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל6 מניחים את התבנית עם הכדורים להתפחה נוספת של כחצי שעה. 7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8 אופים את החלות כ-25, עד שהן מזהיבות. שנייה לפני שמתחילים לתלוש | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל9 מחלצים מהתבנית, מעבירים לרשת, מצננים ומגישים. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב חלת שום נתלשת | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל כמה מהממת? | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |