המאפינס
1 מקציפים את הסוכר והביצים לתערובת אחידה ומוסיפים את הקמח בהדרגה.
2 מוסיפים את האשל ואת השמן עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3 יוצקים לתוך כוסיות (מנז'טים או כל תבנית אחרת) משומנות ואופים במשך 30 דקות על 180 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
4 מקציפים את השמנת המתוקה וחצי כוס הסוכר עד לקבלת קצפת אחידה. מחכים שהמאפינס יתקררו ומזלפים מן הקצפת לתוך המאפין.
ריבת פירות יער
1 מחממים מחבת על אש בינונית ועושים קרמל מהסוכר.
2 מוסיפים את הפירות ומבשלים 15 דקות עד שהפירות מגירים מעצמם את הנוזלים.
3 מוסיפים את הדבש והלימון ומבשלים 10 דקות נוספות.
4 מכבים את האש וממשיכים לערבב עד ההגשה (הריבה צריכה לנוע על המחבת גם כשהיא קרה).
הגשה
מסדרים את המאפינס על צלחת, לידם מניחים שקדים קלופים. מפזרים על הכול אבקת סוכר, קצת מריבת הפירות ומגישים.