בראוניז נוטלה על בצק פריךשני אלמנטים מבדילים את הבראוניז האלה מבראוניז רגילים: אחד זה הנוטלה והשני הבצק הפריך, שמוסיף להם סוג חדש וטעים של פריכות. שני אלה ביחד, בתוספת לאיכויות הבראוניזיות שכולנו מכירים - יוצרים ניצחון מוחץ![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית מרובעת 25*25):
לבראוניז:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. 2 הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח ואבקת הסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון ומעבדים קצרות. 3 מוסיפים את המים לאט ובהדרגה (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות), וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל כדור בצק אחיד. ![]() 4 משטחים את כדור הבצק בידיים באופן אחיד על התבנית, מחוררים כמה חורים במזלג ואופים 12 דקות, עד שהבצק משחים מעט. מצננים לחלוטין. 5 הבראוניז: בקערה חסינת חום מחממים מעט במיקרו את הנוטלה והחמאה (אין צורך להמס אותם). מערבבים היטב. 6 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים מלח, וניל ואת תערובת החמאה והנוטלה. מערבבים היטב. 7 מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 8 מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית (על הבצק הפריך) ומיישרים. 9 אופים 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא עם פירורים לחים עליו. 10 מעבירים את התבנית מהתנור ישירות למקפיא לחצי שעה עד שעה, לצינון והקלה על החיתוך. לאחר מכן מחלצים את הבראוניז מהתבנית, מעבירים למשטח עבודה וחותכים לריבועים. * הבראוניז יישמרו בכלי אטום במקרר 4-5 ימים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|