1 קולים את החצילים בשלמותם בתנור גריל או על אש גלויה עד שהם חרוכים מבחוץ ורכים מבפנים. מצננים מעט. חותכים לאורכם ובערת כף מרוקנים את כל בשרם. מסננים את החצילים במסננת דקה עד שרוב הנוזלים יצאו.
2 מועכים את בשר החצילים עם סכין או מזלג עד לקבלת סלט אחיד אך לא חלק מידי.
3 מערבבים יחד בקערה את החצילים, היוגורט, הנענע הקצוצה, השום ו-2 כפות שמן זית. מתבלים במלח לפי הטעם.
4 להגשת הסלט: שמים שכבה נדיבה של הסלט בצלחת שטוחה. מפזרים מעט פרוסות בצל אדום ופלפל ירוק חריף, גרעיני רימון ומפוררים גבינת פטה. מקשטים במעט עלי נענע קרועים ומזלפים כף שמן זית.
5 מגישים עם לחם טוב.