מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לביבות אפויות

לביבות משודרגות בריאותית, בלי טיגונים ובלי עניינים

|mako אוכל| פורסם14:29
לביבות קינואה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1 כוס קינואה
  • 1/3 כוס עדשים צהובות
  • 2 תפוחי אדמה מאודים
  • 1/3 כוס גרעיני חמנייה (אם זה מיועד לילדים, אפשר לטחון או לקצוץ את הגרעינים)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שקדייה
  • כמון
  • 1.5 כפיות מלח
  • אגוז מוסקט
  • פירורי לחם מלא (או מקמח כוסמין מלא) ו/או שומשום מלא לציפוי

אופן ההכנה:

1שוטפים במסננת דקה את הקינואה והעדשים, מסננים ושמים בסיר בינוני. מוסיפים 3/4 2 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-25 דקות, עד שהמים נספגים.

2מעבירים את הקינואה והעדשים לקערה גדולה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומועכים יחד בממעך פירה ידני. מוסיפים את גרעיני החמניה, הבצל והשום ומערבבים.

3מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). בקערית קטנה ונפרדת טורפים את שתי הביצים עם השקדיה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה הגדולה.

4מתבלים ומערבבים היטב. צרים כדורים בגודל בינוני מהתערובת, טובלים אותם בפירורי לחם, מניחים בתבנית אפיה משומנת קלות (עדיף בשמן זית). מועכים מעט את הכדורים עד לקבלת לביבות בעובי 1 ס"מ.

5אופים במשך 20 דקות ומגישים.

>> לכל מתכוני הלביבות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il