1 ערב לפני האפייה: מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול ומניחים את המסננת מעל קערה. שמים בבד יוגורט יווני וגבינות שמנת ומעבירים למקרר ללילה להגרת נוזלים.
2 מכינים את העוגה: מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. מרפדים גם את הדפנות של התבנית ברצועות נייר אפייה. אפשר להדביק את רצועות הנייר עם מעט חמאה מומסת.
3 מכינים את התחתית: טוחנים פתי בר, חמאה ודבש במעבד המזון לתערובת פירורית, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית עם 2 ליטר מים רותחים בתחתית התנור.
5 מעבירים את תערובת היוגורט והגבינות למיקסר. מוסיפים סוכר, קורנפלור, תמצית וניל ומלח ומערבלים במהירות נמוכה עם וו גיטרה עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים בזריזות ביצה אחר ביצה ומערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת. היזהרו מערבוב יתר.
6 יוצקים את הבלילה לתבנית, מעבירים לתנור ואופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים שעה ו-20 דקות, עד שהעוגה מוכנה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עוד חצי שעה. שימו לב: לא פותחים את דלת התנור במהלך האפייה.
7 מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות ועד 3 ימים.
8 לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליה דבש מחומם קלות, מפזרים עלי ורדים או פיסטוקים קצוצים ומגישים.
כל המתכונים לשבועות
מתכונים לעוגות גבינה
לומדים מניסיון:
** סינון הגבינות חשוב, אל תוותרו עליו! אם אין זמן, אפשר לקצר את משך הסינון ל-6 שעות.
** לקבלת עוגה ישרה וצחורה כמו ברבור הקפידו למקם בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ולרפד את דופנות התבנית ברצועות של נייר אפייה. כמו כן, את התבנית ממקמים בשליש התחתון של התנור ולא גבוה מדי, כדי שהעוגה שלא תשחים.