1 חולטים את האפונה בסיר עם מים רותחים ומומלחים, לשתיים שלוש דקות, עד שהיא מתרככת. מעבירים למסננת ושמים במי קרח כדי שתהליך הבישול יפסיק והצבע יישמר.
2 בבלנדר או מעבד מזון שמים את הנענע, השום, גרידת הלימון, מיץ הלימון והציר (מי שאוהב אנשובי, זה הזמן להוסיף), ומפעילים בכמה פולסים טובים עד שהעלים נכתשים.
3 מעבירים את האפונה במסננת ומוסיפים לבלנדר. מוסיפים מלח ופלפל גרוס, מזלפים חצי מכמות שמן הזית ומפעילים שוב את הבלנדר עד לקבלת נוזל אחיד, או עד לקבלת מרקם מספיק נוזלי (אני אוהבת שיש קצת חתיכות בגספאצ'ו ושהוא לא ממש חלק). מוסיפים בהדרגה את שמן הזית הנותר ומשאירים כף שמן לקישוט בהגשה.
4 אם רוצים מרקם חלק במיוחד, מעבירים את התערובת הסופית דרך מסננת דקה. מגישים עם קישוט עלי נענע, זילוף שמן זית ומעט שמנת מתוקה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה