1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר).
2 מוסיפים חלב וביצים ולשים במהירות נמוכה כ-2 דקות.
3 מגבירים מהירות וממשיכים ללוש כ-6 דקות נוספות, עד שהבצק מגיע למרקם רך ואחיד.
4 מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מורידים את הקמח שהצטבר בדפנות.
5 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים לקערה מקומחת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם (הבצק יוצא רך מאוד, וזה בסדר).
6 ביום למחרת מוציאים את הבצק, מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-17 יחידות, כל יחידה במשקל 70 גרם.
תראו מה מחכה בסוף הדרך | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
7 מעצבים כל חתיכת בצק לכדור שפניו חלקים ויפים.
8 מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה עם רווח של 2 ס"מ בין זה לזה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה עד שעתיים.
9 אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
10 מכינים את חמאת השום-שמיר: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה בעזרת מרית.
11 מברישים את המאפים כשהם חמים בחמאת שום שמיר ומגישים.
>> עוד מתכוני חמאה מפנקים