המצרכים (12 מנות):לבצק פריך:
לקרם שקדים:
להרכבת הטארט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק חוץ מהביצה, עד לקבלת פירורי בצק. 2 מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (שימו לב לא לעבד מדי את הבצק). 3 עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר. 4 מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצה במהירות איטית ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. 5 מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח, ומערבבים לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה בתנועות קיפול - עד שהיא מתאחדת עם התערובת. 6 הרכבת הטארט: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ומרפדים תבנית של פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ, או תבנית מרובעת של 22X22 ס"מ. 7 ממלאים את הבצק בקרם שקדים, 3/4 מגובה התבנית. מסדרים את תאנים מעל הקרם, מפזרים שקדים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-30-35 דקות. המתכון מספיק לכ-12 פרוסות. שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב. >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' שמתפוררות בפה>> ראש השנה: הקינוחים הכי שווים |