אופן הכנת הבצק:
1 מערבבים בקערת מיקסר יחד חלב פושר ושמרים ומניחים למשך כ-10 דקות עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מוסיפים את ייתרת חומרי הבצק לקערת : סוכר, מלח, ביצים, וחמאה .נלוש עד לקבלת בצק אחיד, כ-5 דקות לישה.
2 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מסדרים את חצאי העגבניות בתבנית אפייה, מפזרים מלח, פלפל וסוכר ומזלפים עליהן שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהעגבניות צלויות היטב.
4 מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים של הפסטו: בזיליקום, צנוברים, גבינת פרמז'ן שום, שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה אך עם מעט גושים. טועמים ומתקנים תיבול.
5 . מרדדים על גבי משטח מקומח הבצק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ. מורחים על גבי כל העלה את ממרח הפסטו, מפזרים עליו את העגבניות הצלויות ומפוררים את שתי סוגי הגבינות.
6 מקפלים את העלה לצורת שבלול וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
7 משמנים תבנית אפייה עם מעט שמן זית ומסדרים את השושנים כך שהן חופפות אך לא צפופות מידי (משום שהבצק עוד יתפח). מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת למשך כחצי שעה.
8 מברישים את השושנים בחלמון ביצה מדולל במים ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד שהשושנים אפויות היטב ושחומות, כ-45 דקות.
אופן ההגשה:
חוצים את המאפה לקוביות גדולות ומגישים.