מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור

מתכון שהוא ארוחה שלמה - כרעיי עוף במרינדה של סויה ודבש על מצע קריספי אפוי

|פורום המתכונים של תפוז| פורסם14:13
אורז עם עוף (צילום: פירגה, טועמים במטבח)
צילום: פירגה, טועמים במטבח

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • תבנית חד פעמית בינונית ועמוקה, או פיירקס דומה

למרינדה

  • ראש שום שלם מקולף

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • מעט פפריקה חריפה
  • כף רוטב סויה
  • כף רוטב צ'ילי
  • כמון
  • 2 קורטים של קינמון
  • כף אבקת מרק בצל או פטריות
  • פלפל שחור ומעט מלח

לעוף ולתוספות

  • 8 חלקי עוף, רצוי כרעיים וירכיים

  • 1כוס וחצי אורז שבושל בהרבה מים 10 דקות וסונן
  • 4 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים, מבושלים חצי מהזמן
  • 3 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 2 בטטות מקולפות חצויות
  • תערובת של 3 כוסות מים רותחים, כפית כורכום וכף מרק עוף

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים לתבנית. מוסיפים את העוף ומעסים היטב.

2מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את העוף 20 דקות (10 מכל צד). מוציאים אותו לצלחת.

3מסדרים בתחתית התבנית את כל הירקות, ומעליהם את האורז.

4מסדרים את העופות מעל האורז ויוצקים את 3 כוסות המים המתובלים.

5מכסים היטב בנייר כסף, מנקבים בו 3 חורים ליציאת אדים ואופים שעה וחצי.

6מסירים את נייר הכסף, משחימים 10 דקות ומגישים. אם נשארים מים בתבנית - מעלים את הטמפרטורה ונותנים להם להתאדות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il