סמבוסק גבינות הכי טעים שישבצק שמרים פשוט, גבינה צהובה וגבינה בולגרית - וזהו בעצם. אותנו זה קנה |
המצרכים (4 מנות):לבצק:
למילוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, מדובר בבצק דביק במיוחד, לכן עדיף ללוש אותו בתוך הקערה ובעזרת קצות האצבעות בלבד, כ-4-5 דקות. 2 מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. 3 מערבבים את שני סוגי הגבינות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס באיזה גודל שרוצים. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 מניחים במרכז כל עיגול בצק מעט מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. מחממים מחבת היטב (בלי שמן!) וקולים את הסמבוסקים כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית, מורחים בשמן זית משני הצדדים ואופים עוד כרבע שעה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות |