1 מנקים את החלפניו מהזרעים וקוצצים לקוביות מרובעות של 1/2 ס"מ.
2 יוצקים את שמן הזית במחבת מתאים ומשחימים בו קלות את פרוסות העוף.
3 בינתיים, בסיר מתאים, מרתיחים את האורז בכמות מתאימה של מרק (יוצקים כ -2 אצבעות של מרק מעל האורז) למשך 10 דקות לפחות.
4 אחרי הרתיחה, מוסיפים את החלפניו ואת הפטריות לעוף, ממליחים מעט, מוסיפים את האורז לעוף. מבשלים לאידוי הנוזלים.
5 כאשר האורז רך, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך.
6 מתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם פרמזן מגוררת או פרוסות גבינת פקורינו דקות.