מעדן חלב בטעם שוקולד - בלי חלבהדני הטבעוני הראשון: מכינים סירופ שוקולד פשוט, שאין בו לא חלב ולא ביצים, ומוסיפים אצה מיוחדת שלא משפיעה על הטעם אבל מייצבת את המרקם. התוצאה: פודינג שוקולד טעים
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
נעים מאוד, אגר-אגר. אגר-אגר, למי שלא מכיר, היא אצה שמתפקדת כמו ג'לטין - רק מן הצומח. השימוש בה לא משפיע על הטעם של האוכל, אלא רק על המרקם שלו. במתכון הזה, למשל, הכנתי סוג של סירופ שוקולד, שבעזרת האגר-אגר הוא מתייצב והופך להיות מין מעדן שוקולד טבעוני. לא חייבים לשים את המעדן במקרר - הוא מתייצב גם בטמפרטורת החדר. המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים בסיר קטן את כל המרכיבים, ומביאים לרתיחה עדינה מאוד.
2 מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5-10 דקות, עד שהשבבים הופכים שקופים.
3 מסננים, מעבירים לכלים אישיים קטנים ומצננים. שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. |