דג פילה מוסר על מצע של עלי סלק (מנגולד) זיתים ולימון כבושמנת דג עסיסית, מוגשת על מצע עשיר שמשלים מצוין את הטעמים![]() |
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מוציאים את החרצנים לזיתים. מעבירים אותם לסיר ושוטפים אותם במים להורדת המליחות. מסננים. 2 שוטפים את הדגים ובודקים שאין בהם עצמות. 3 יוצקים לקערה 3/4 כוס שמן ומערבבים לתוכו פפריקה וכורכום. טובלים את הדגים בתוך הקערה, כך שיצופו בתערובת. משאירים את הדגים בקערה עד שנצטרך אותם. 4 מסדרים בסיר גדול את עלי הסלק, הזיתים, שיני השום, הפלפלים, גבעולי הכוסברה, הלימון הכבוש והאריסה. ממלאים מים עד גובה הירקות, מכסים ומבשלים כ-25-30 דקות על להבה בינונית, עד צמצום הרוטב. 5 מוסיפים את הדגים ואת רוטב השמן והשום בו הדגים טבלו. מערבבים, מוסיפים עלי כוסברה ומבשלים כ-10 דקות ללא מכסה. כדאי להרטיב את הדגים עם הרוטב שבסיר תוך כדי הבישול. 6 טועמים ומוספים מלח (רק אם צריך), מאחר והלימון והזיתים כבר מלוחים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|