1 מחממים בסיר קטן ועמוק את השמן לטיגון. טמפרטורת השמן צריכה להיות כ-160 מעלות – מכניסים ידית של כף עץ לשמן, ואם היא מעלה בועות קטנות סביבה, השמן מוכן.
2 קוצצים את התמרים לחתיכות קטנות. אם הם קשים, כדאי להשרות אותם קודם במים רותחים כשתי דקות.
3 מערבבים את התמרים בקערה עם הקמח, ומוודאים שהם לא נשארים דבוקים זה לזה. מוסיפים רסק תפוחים ומיץ לימון ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
4 נוטלים עם כפית מעט מהתערובת ומטילים לשמן החם בעזרת כפית נוספת. אם הסופגניות נדבקות לתחתית משחררים אותן בעדינות.
5 מטגנים עד שהסופגניות משחימות יפה ומוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עד סוף התערובת. מווסתים את גובה הלהבה לפי הצורך, כדי שהשמן לא יישרף ולא יתקרר.
* אפשר לבזוק קינמון או מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
המתכון באדיבות גלי לופו אלטרץ, מחברת הספר "בישול טבעוני ישראלי".
>> לכל מתכוני הסופגניות
>> לכל מתכוני הלביבות
>> כל המתכונים שלנו לחנוכה