1 משרים את האורז במים למשך רבע שעה מסננים טוב, מייבשים ומכניסים לתוך קערה. מוסיפים לקערה את המלח והבשר ומערבבים עם האורז.
2. מוסיפים את יתר התבלינים והשמן ומערבבים (עדיף לערבב בעזרת הידיים)
3. מכניסים את עלי הגפן לתוך קערה של מים רותחים לאחר שלוש דקות מסננים את העלים, מפרידים ביניהם ומסדרים על השולחן. את העלים הקרועים והלא יפים שומרים בצד.
4. לוקחים את העלים ומניחים מעט אורז בקצה הקרוב אלינו, מקפלים בצדדים ומתחילים לגלגל מהכיוון שלנו לצד השני.
5. ממלאים את הקישואים עד מחציתם בלבד. ומסדרים בתוך מגש
6. כשמסיימים את כל העלים מתחילים לסדר את הסיר:
• מרפדים את תחתית הסיר בעלי הגפן הפגומים
• מעל עלי הגפן מסדרים את צלעות הכבש ומפזרים את עלי הדפנה, תרמילי ההל, גרגרי הפלפל והפלפל האנגלי (שלם וטחון).
• לוקחים את הקישוא הממולא ומכניסים בתוכו עלה גפן אחד ממולא ומסדרים את הקישואים מעל שכבת הצלעות, מסדרים את השכבה השנייה של הקישואים בכיוון הנגדי.
• לאחר שסיימנו לסדר את כל הקישואים, מסדרים בצפיפות את עלי הגפן הנותרים.
• מתבלים במלח פלפל מעט אגוז מוסקט טחון, סוחטים מעט מיץ לימון ומזליפים שמן זית
• מכסים את הממולאים בעלי גפן.
• מוסיפים מים בגובה חצי ס"מ מעל הממולאים.
7. מבשלים במשך רבע שעה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש למשך כחצי שעה נוספת.
8. לאחר שהממולאים מוכנים, מסננים את הנוזלים (פותחים את מכסה הסיר רק מעט כך שנוצר פתח צר ומטים את הסיר מעל הכיור עד שכל הנוזלים ניגרים החוצה), הופכים את הסיר לתוך תבנית עגולה.
מגישים את הממולאים כשהם חמים.