>> מתכונים לראש השנה
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מכינים את המלית: מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, גבינה צהובה, ביצה ומלח.
3 פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים במעט בחמאה מומסת (לא מגזימים עם החמאה, כי אם העלים שומניים מדי - קשה לייצר אחר כך צורה יפה). מגלגלים את העלה המוברש לגליל דק, ארוך ומהודק.
4 פורסים עלה נוסף על משטח עבודה, מברישים גם אותו בחמאה ומניחים בתחתית שלו (על החלק הצר של העלה אליכם) את הגליל המגולגל של העלה הקודם, ומגלגלים שוב לגליל, מהודק.
5 חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו בחבילה: כל עלה שפורסים, מברישים במעט חמאה, מניחים עליו את הגליל שהולך ומתעבה, ומגלגלים שוב.
6 פורסים את הגליל לפרוסות (כמו בהכנת עוגיות מגולגלות) של 2-3 ס״מ עובי.
7 בעזרת האצבעות מרחיבים בעדינות כל פרוסה לצורת קונוס. נזהרים ועובדים בעדינות על מנת שהקונוס ייפתח יפה ולא יישבר.
ספוליאטלה בגרסה מלוחה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
8 מכניסים כפית מלית לתוך כל קונוס, מהדקים מעל את הפתח העליון ומניחים על תבנית אפייה.
9 אחרי מילוי כל הקונוסים מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
10 אופים כ-25 דק עד שהקונוסים שחומים למראה.
11 מגישים חם עם מטבל גבינה ליד או ביצה קשה.
* אפשר להשתמש בעלי פילו מצוננים למקרר או בחבילה קפואה שהפשרתם במקרר לילה קודם.
* אפשר להבריש את הפילו גם בשמן זית או להתמש בספריי שמן (מאוד יעיל במקרה שסוג העלים נשבר או נקרע).
* אפשר להשתמש בכל גבינה אחרת במלית הגבינה.
* אפשר להמיר את הריקוטה בגבינת שמנת, לאבנה, גבינה לבנה או קוטג' (במקרה כזה, של שימוש בגבינות מאוד רכות, הייתי מוסיפה קצת גבינת פטה או בולגרית מפוררת לספיחת נוזלים).
* אפשר להוסיף פנימה ירק שאוהבים, עשבי תיבול, זיתים קצוצים וכו'.
ספוליאטלה. אם יש ספריי שמן - עדיף | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!