מתכון לעוגת גבינה עם טיפים שמלמדים בסדנאותעוגת הגבינה הזו כל כך גבוהה, שאפילו לתמונה שלנו היא התקשתה להיכנס. אז מה הסוד לעוגת גבינה כל כך יציבה ויפה, שתמיד תמיד מצליחה? 4 הטיפים הקטנים והפשוטים האלה הם התורה כולה
צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה
|
הרשת מלאה במתכונים לעוגות גבינה, אבל מה שהופך את העוגה הספציפית הזאת ליפה, גבוהה ויציבה (לא צונחת) זה הטיפים הבאים. תשננו אותם, ותקבלו עוגת גבינה שכולם מבקשים את המתכון שלה:
טיפ 1: הניחו בתחתית התנור תבנית מים ליצירת סביבה עשירה באדים, ואת העוגה תאפו על רשת התנור.
טיפ 2: היזהרו מהקצפת יתר! כשהחלבונים מגיעים למרקם של יוגורט חלק אבל גמיש מאוד - עוצרים את המיקסר.
טיפ 3: שמנו את התבנית בתרסיס שמן איכותי או חמאה. כך העוגה תעלה באופן אחיד (אחר כך היא יורדת לגודל המקורי שלה וזה בסדר).
טיפ 4 והכי הכי חשוב: עוגת גבינה אופים בחום סטטי (עליון ותחתון), בשום אופן לא בטורבו. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את החלמונים עם הגבינה, השמנת, הפודינג, הקורנפלור, תמצית הווניל, קליפת הלימון, המלח ואבקת הסוכר. 2 מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר לקצף לבן וחלק במרקם של יוגורט. שימו לב - השלב הזה הוא קריטי, עמדו ליד המיקסר והקפידו לעצור את פעולתו כשהחלבון עדיין לא נוקשה. 3 מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינות ב-2-3 סבבים, ומעבירים לתבנית משומנת (ראו מיד הרחבה בעניין גודל התבנית). 4 מחממים את התנור, מניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים ואופים את העוגה על רשת התנור. זמני האפייה וגם הטמפרטורה משתנים בהתאם לגודל תבנית על פי הפירוט הבא: - לעוגה גבוהה בתבנית 20-22 ס"מ - אופים את העוגה ב-160 מעלות בין שעה ורבע לשעה וחצי. - לעוגה בגובה בינוני בתבנית 24-26 ס"מ - אופים את העוגה ב-180 מעלות 50-60 דקות. - לעוגה מלבנית נמוכה בתבנית 20/30 ס"מ - אופים את העוגה ב-180 מעלות כ-45 דקות. עוגת גבינה של רעות זומר | צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה5 אחרי האפייה משאירים את העוגה להצטנן בתנור שעה, ואז מעבירים להמשך צינון במקרר ל-6 שעות לפחות. הופכים בזהירות על צלחת ומגישים. המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה. ** את העוגה אופים בתבנית לא קפיצית ולא מתפרקת, וכך אין צורך לחשוש מזליגה של הבלילה. ** בהיעדר תבנית טובה אפשר לאפות את העוגה בסיר ג'חנון. |