1 מסננים את החומוס ממי ההשריה, שוטפים אותו היטב ובוררים את החומוס המושרה מגרגירים פגומים. 2. טוחנים במטחנת בשר את החומוס יחד עם הבצל ושיני השום לתוך קערה גדולה ונוחה לעבודה. 3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתיה, המלח, הכמון, הפטרוזיליה המיובשת והכוסברה המיובשת. 4. מערבבים את תערובת הקמח והתבלינים יחד עם תערובת החומוס הטחון לכדי עיסה. 5. מוסיפים מים אל עיסת הפלאפל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. עוצרים כאשר לחיצה של חופן עיסה ביד מתחיל להגיר מים. 6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים אותה למקרר לשעה לפחות. 7. מניחים בסיר טיגון שמן בגובה 5 ס"מ, ומחממים אותו לאחר מספר דקות, מכניסים ידית של כף עץ לשמן החם, אם מצטברות בועות שמן בצפיפות סביב הידית, סימן שהשמן חם מספיק. (עבור מי שעובד עם תרמוסטט, הטמפרטורה הרצויה בשלב זה היא של 160 מעלות). 8. יוצרים בעזרת כף פלאפל כדורים מהעיסה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה.