מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

מוח בעגבניות של לינה אלעזר

מנה בולגרית אסלית לשולחן החג (אבל טעים כל השנה): מוח ברוטב עגבניות קלאסי, שיגרום לכולם ללקק את האצבעות וגם לבקש את המתכון

|mako אוכל| פורסם12:12
מוח בעגבניות של לינה אלעזר (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

למוח:

  • קילו מוח
  • מלח
  • מעט קמח לבן
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • מעט שמן
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 2 קילו עגבניות
  • מעט שמן
  • מעט סוכר
  • מעט מיץ לימון
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מנקים את המוח מהקליפה היטב. מפזרים עליו מלח ושוטפים.

2חותכים את המוח לחתיכות ואותן טובלים בתערובת של קמח לבן, פלפל שחור ומעט מלח.

3טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים מעט שמן. טובלים את חלקי המוח המקומחים בביצים הטרופות ומטגנים במחבת עד שהמוח נעשה ורדרד. מוציאים.

4לרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים ומקלפים אותן. טוחנים את העגבניות המקולפות במעבד מזון ומעבירים לסיר עם מעט שמן.

5מוספים מעט סוכר, מיץ לימון ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה.

6מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל (הרוטב צריך להיות מתקתק חמצמץ).

7מוסיפים את המוח המטוגן ומבשלים עד שהוא מתנפח מעט (כרבע שעה על אש נמוכה). מגישים חם או קר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il