1 לבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח, שמן, תמצית וניל, ברנדי (או רום) וחלב סויה בהדרגה, ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
2 מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מתכונים ללביבות
מתכונים לסופגניות
כל המתכונים לחנוכה
3 גוזרים נייר אפייה לריבועים של 10 ס"מ, מסדרים על תבנית אפייה ומשמנים מעט. מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות שוות ומעצבים לכדורים הדוקים. מניחים כדור בצק על כל ריבוע נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
>> אהבתם? בואו לבלוג של ענבל
4 מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים כמה סופגניות בכל פעם משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב ועמוק, ומעבירים לנייר סופג.
5 למילוי ועיטור: מערבבים את הריבה עד לריכוך, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר למילוי סופגניות (או לבקבוק לחיץ) וממלאים את הסופגניות בריבה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
* הסופגניות במיטבן ביום ההכנה.