1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
4 מחממים תנור ל-160 מעלות.
5 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
6 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
7 את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים
8 מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלבנה. אם משתמשים בכדורי לבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלבנה רגיל- יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.
9 אופים את הקיש כ 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.