אורז פרסי עם פירות יבשים - מתכון של אהרוניאין אדם שאנחנו סומכים עליו באורז כמו על אהרוני, ולכן אין לנו ספק שמתכון האורז הפרסי עם הפירות היבשים שלו יככב אצלנו כבר השבוע, ואחר כך גם בראש השנה. כולם מוכנים לריב על התהדיג?
ישראל אהרוני ושיינא גרשוביץ
| מגזין שופרסל
| פורסם 31/08/23 09:17
![]()
צילום: ישראל אהרוני
|
אורז פרסי עם פירות יבשים מושלם לחג!
למדתי להכין מנה מסורתית מהמאסטר, שף ישראל אהרוני, ואני חייבת לציין שזו בין המנות הכי קלות ומיוחדות שאפשר להכין לחג הקרב ובא עלינו לטובה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מבשלים את האורז בהרבה מי מלח 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. 2 מערבבים שליש מהאורז המבושל למחצה עם מלח, פלפל וכורכום. את שאר האורז מערבבים עם שאר המרכיבים. 3 שמים את השמן בסיר, מוסיפים את שליש האורז עם הכורכום ומהדקים יפה אל תחתית הסיר. מטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות. 4 מוסיפים את שאר האורז באופן חופשי ולא מהודק. 5 מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד שעה בדיוק. 6 מכבים את האש ומחכים עשר דקות. 7 מוציאים את האורז לצלחת ואת פיסות התחתית הפריכה מפזרים מעל.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|