מחממים את התנור מראש לחום בינוני, 180 מעלות. 1. הכנת הבסיס: בקערה מערבבים את העוגיות עם אגוזי הלוז. יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים במזלג. שוטחים את התערובת על התחתית והשוליים של תבנית הפאי ומהדקים. מצננים 10 דקות במקפיא. 2. אופים כ-10 דקות בתנור. מוציאים מהתנור ומצננים. 3. הכנת המילוי: מערבבים את הג'לטין עם המים. מחממים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים. 4. טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר. 5. מביאים לרתיחה את החלב, אפשר במיקרוגל, יוצקים על החלמונים תוך הקצפה. מחזירים לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה תוך בחישה בכף עץ, עד שהתערובת מתחילה להסמיך, מבלי להביא לרתיחה. 6. מסירים מהלהבה ומוסיפים את הג'לטין המומס. מערבבים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והווניל ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים. 7. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים עם תערובת השוקולד. 8. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד. ממלאים את בסיס הבצק האפוי בתערובת. מצננים כשעתיים לפני הקישוט. 9. הכנת הקישוט: מקציפים את השמנת המתוקה ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב. מקשטים את העוגה ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס או אגוזי לוז.