1 קולפים את הבצלים, ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של כל בצל עד למרכזו (נזהרים שלא לחצות אותו לשניים).
2 מניחים את כל הבצלים בסיר עם במים (עד לכיסוי הבצלים) ומרתיחים כ-20 דקות (תוכלו לראות איך עלי הבצל מתחילים להיפרד אחד מהשני).
3 שוטפים את הבצלים במי ברז ומצננים.
4 מערבבים את האורז עם שאר חומרי המלית.
5 מפרידים את עלי הבצל ומניחים בקצה של כל עלה בערך כף מהמלית ( תלוי בגודל), ומגלגלים.
6 משמנים סיר סוטאז' עם 2 כפות שמן.
7 מסדרים את הבצלים בסיר כאשר הצד עם תפר הסגירה מונח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הבצלים (את שאריות הבצלים ניתן לטחון ולהוסיף לרוטב).
8 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים על הבצלים שבתוך הסיר. מבשלים על אש בינונית כ-40 דקות בכיסוי חלקי, ומגישים.
סבתה לאה והתוצאה הסופית | צילום:
שני בריל, mako אוכל
>> רוצים גם אתם לבשל כמו סבתא לאה? לחצו כאן