מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן במילוי חלבה וריבת חלב

מתכון לבצק שמרים במילוי מקורי וממכר, לא רק לשונאי הפרג

אוזני המן חלבה 2 ביסקוטי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

לבצק:

  • 4 כוסות קמח, מנופה
  • 30 גרם שמרים לחים (טריים)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 200 גרם מרגרינה
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים
  • 1 ביצה טרופה להברשה

למלית:

  • 1 צנצנת ריבת חלב
  • 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
  • 1/2 כוס חלבה, מפוררת
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים מלבד מים וביצה. לשים תוך הוספה הדרגתית של מים, עד קבלת בצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך לילה.

2מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות. מברישים בביצה.

4מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il