1.להניח את שברי המצה בקערה גדולה ולערבב עם החלב עד שייספג. להוסיף את הביצים, הסוכר, המלח, הווניל והפירות ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.
2. לחמם מחבת טפלון על להבה בינונית, להמיס מעט חמאה. חשוב שהמחבת תהיה חמה לפני שמתחילים לטגן את המצבריי.
3.לפזר כף גדושה מהתערובת על המחבת ובעזרת גב הכף ליצור עיגול בקוטר 10 ס"מ (אפשר להעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ אם יש אבל זה ממש לא חובה).
4.לטגן כל מצבריי כ 2-3 דקות מכל צד עד שיזהיב.
5.להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה.