המצרכים :לבצק (לתבנית עגולה 24 ס"מ):
לבטטות:
לרויאל:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק הפריך: מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים בו את התבנית. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. דוקרים את הבסיס במזלג ומקפיאים את הקלתית במשך חצי שעה. 5 מחממים תנור ל-170 מעלות. 6 אופים את הבצק אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד (עמיד בחום) או נייר אלומיניום על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או במשקלות מיוחדות לאפייה. אופים את הבצק בצורה זו 12-14 דקות. 7 מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב, אך הוא עדיין מאוד בהיר. מניחים לבצק להצטנן בטמפרטורת החדר. 8 מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 9 אופים 20-25 דקות או עד שהבטטות מתרככות. מצננים בטמפרטורת החדר. מורידים את חום התנור ל-170 מעלות. 10 מכינים רויאל: טורפים בקערה קטנה את השמנת לבישול, הביצים, המלח, הפלפל והקמח לתערובת אחידה. 11 מרכיבים את הקיש: מסדרים את פרוסות הבטטה בצפיפות על הקלתית החצי-אפויה. מפזרים מעליהן את הגבינה המגוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל. מפזרים צנוברים בצורה חופשית. 12 אופים את הקיש 35-45 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |