המצרכים (30 מנות):למילוי:
לבצק:
לציפוי:
אופן ההכנה:המילוי: 1 מערבבים שמנת וחלב עם קורנפלור. 2 מערבבים מחית פסיפלורה, סוכר וקרם קוקוס בסיר ומביאים לסף רתיחה. מוזגים בהדרגה לתוך תערובת החלב תוך כדי בחישה (השוואת טמפרטורות). 3 מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב במטרפה עד לקבלת קרם סמיך ומבעבע. 4 שופכים את התערובת על השוקולד ומערבבים היטב במטרפה לקבלת תערובת אחידה (מומלץ לטחון עם בלנדר מוט). מוסיפים את הרום ומערבבים היטב. מוסיפים חמאה ומערבבים עד קבלת גנאש אחיד. מומלץ לטחון שוב בבלנדר מוט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים במקרר ללילה. הבצק: 1 מכניסים למיקסר קמח, סוכר ושמרים לחים, ומערבבים למשך דקה. 2 מוסיפים מים קרים, ביצים וחלמון, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה. 3 מעבירים למהירות גבוהה ומערבלים עוד 3 דקות. מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה. 4 מוציאים מהקערה ויוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם. מסדרים את הכדורים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 5-4 ס"מ. מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות. 5 מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות (אם אין מדחום מחכים עד שנוצרות בועות סביב ידית של כף עץ בטבילה בשמן). מטגנים 3-2 דקות מכל צד, כשמתחילים בצד שתפח, עד לקבלת גוון חום זהבהב. הציפוי: ממיסים בקערה עמוקה את השוקולד, על בן מארי או במיקרו בפולסים של 20 שניות, תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עם השמן. הרכבת הסופגנייה: מכניסים את המילוי לשק זילוף עם צנתר חלק בגודל 7 או 8. מזלפים לתוך כל סופגנייה, דרך חלקה העליון, כ-20 גרם מילוי. טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה בציפוי ומנערים קלות לקבלת ציפוי דק. טובלים בקערה מלאה בקוקוס טחון. מזלפים מעל את המילוי בצורת ספירלה הדוקה. >> גדול עליכם? יש לנו עוד המוווון מתכונים לחנוכה>> למשל סופגניות מלוחות בלי שמרים בכלל>> וכאן אתם יכולים למצוא את כל הסופגניות המומלצות להשנה |