1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 3-4 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
3 בינתיים מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.
4 מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
5 מרכיבים את העוגה ואופים: מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.
6 אופים בתנור החם 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
7 מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
>> בפעם שעברה הכנו מאפה בצק עלים ופטריות
>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו