1 ממיסים את השמרים בחלב בתוך קערת המיקסר ומעליהם שמים את כל שאר החומרים פרט לחמאה. לשים דקה במהירות נמוכה ומוסיפים את החמאה בגושים קטנים אחד אחד. לשים עוד כ-6 דקות עד שהחמאה נטמעת לגמרי, ומתקבל בצק רך ודביק אך אחיד וגמיש.
2 מוציאים את הבצק מחוץ לקערת המיקסר, מפזרים עליו מעט קמח, ומכסים אותו בשקית ניילון/מגבת להתפחה. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 קורצים מהבצק כדורים בגודל הרצוי. כדאי לדעת שהסופגניות יתפחו עוד, ובטיגון יגדלו אף יותר. מתפיחים את כדורי הבצק עד שהם הופכים קלים ואווריריים (כחצי שעה).
4 ממלאים סיר בשמן עד כמחצית מגובהו, וכשהשמן מתחיל להעלות אדים (170 מעלות לבעלי מדחום) – מטגנים סופגנייה אחת ופותחים אותה לבדיקה. אם התוכן עדיין בצקי, זה אומר שהשמן היה חם מדי. מוסיפים קצת שמן לקירור הסיר ומטגנים את שאר הסופגניות.
5 לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר וממלאים במילוי הרצוי.
* אופציות למילוי: ניתן למלא סופגניות בריבת פירות משובחת, ריבת חלב, ממרח שוקולד ואפילו ממרח תמרים מוכן. אם אין שקית זילוף ומזלף, ניתן לחתוך חתך קטן בצד הסופגנייה ולמלא אותה עם כפית. לסיום מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים טרי וטעים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!