1 מאחדים את הקמחים, הסוכר, המלח, הוניל והשמרים היבשים במיקסר, בעזרת וו לישה במהירות בינונית.
2. מוסיפים את השמן תוך כדי לישה וממשיכים ללוש למשך 3 דקות.
3. מוסיפים את הביצה והריויון וממשיכים ללוש כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
4. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה ראשונה כשעה וחצי (עד הכפלת נפח הבצק). חשוב להקפיד על תפיחה ממושכת עפ"י הוראות המתכון. ככל שהבצק יתפח, כך יתקבלו סופגניות קלילות ורכות יותר. אך תפיחה ארוכה מידי תהפוך את הבצק לחמצמץ.
5. טופחים על הסופגניות התפוחות בכוח כדי להוציא מהן את האוויר, לשים שוב ביד על משטח עבודה מקומח מעט ומרדדים לעובי 1 ס"מ.
6. קורצים עיגולים קטנים (בקוטר 4 ס"מ) בעזרת קורץ עוגיות. מניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שרוסס בתרסיס בטעם חמאה או קנולה לתפיחה שנייה. (כחצי שעה)
7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
8. אופים את הסופגניות כ-15 דקות, עד לקבלת מרקם יציב וקליל (ללא צבע).
9. מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ סוכר ומניחים בצד למילוי בקרם הדרים או קפוצ'ינו.
10. לאחר המילוי, מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
להכנת קרם קפוצ'ינו:
1 מרתיחים את השמנת בסיר קטן.
2 טורפים את הביצה בקערה בינונית בעזרת מטרפה.
3. כשהשמנת רותחת, מוסיפים את הקפה ובוחשים היטב.
4 מעבירים חצי מכמות השמנת הרותחת לקערה עם הביצה הטרופה, מערבבים היטב ומוסיפים את יתרת השמנת ואת השוקולד. חשוב לכבות את האש לאחר הוספת השוקולד. הוא נוטה להישרף במהירות ולקבל טעם מר.
5 מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
6 מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי.
להכנת קרם הדרים:
1 מרתיחים בסיר קטן את השמנת עם גרידת התפוז והלימון. כאשר השמנת רותחת, מכבים את האש.
2. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את הליקר, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה. ניתן לסנן את גרידות ההדרים מהקרם לאחר הבישול.
3. מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי.