1 חותכים את תפוחי האדמה, הבצל, הגזר והסלרי לחתיכות גסות. מניחים את הירקות החתוכים, השום ופטריות השמפיניון בסיר. מוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להתרככות, כ-40 דקות בערך.
2 מעבירים את תכולת הסיר, כולל המים, לבלנדר וטוחנים היטב (או טוחנים באמצעות בלנדר מוט).
3 מחזירים את המרק לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.
4 מחממים במחבת כף חמאה ומקפיצים את פטריות היער עד שהן משחימות ומתרככות. מוסיפים את פטריות היער לסיר המרק, בוחשים ומוזגים לקערות הגשה. מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
בספר "הפסח שלנו" מאוגדים מתכוני הסדר של מיטב השפים בישראל. כל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח
>>> לרכישת הספר ב-39 ש"ח