מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

מרק תפוחי אדמה ופטריות

מרק סמיך, טעים ומשביע עם טעמים נהדרים. את פטריות היער מומלץ לטגן סמוך להגשה, אבל האמת היא שהמרק ייצא מצוין גם אם תכינו הכל מראש

|הפסח שלנו| פורסם19:37
מרק תפוחי אדמה ופטריות (צילום: דן לב, הפסח שלנו)
צילום: דן לב, הפסח שלנו

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 6 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, קלופים
  • 1 בצל
  • 1 גזר, קלוף
  • 2 גבעולי סלרי
  • 5 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 סלסילת פטריות יער, חתוכות לפרוסות
  • 1 כף חמאה

להגשה:

  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1חותכים את תפוחי האדמה, הבצל, הגזר והסלרי לחתיכות גסות. מניחים את הירקות החתוכים, השום ופטריות השמפיניון בסיר. מוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להתרככות, כ-40 דקות בערך.

2מעבירים את תכולת הסיר, כולל המים, לבלנדר וטוחנים היטב (או טוחנים באמצעות בלנדר מוט).

3מחזירים את המרק לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.

4מחממים במחבת כף חמאה ומקפיצים את פטריות היער עד שהן משחימות ומתרככות. מוסיפים את פטריות היער לסיר המרק, בוחשים ומוזגים לקערות הגשה. מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

בספר "הפסח שלנו" מאוגדים מתכוני הסדר של מיטב השפים בישראל. כל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח

>>> לרכישת הספר ב-39 ש"ח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il