פשטידה סופר קלה להכנה, בלי בצק ובלי גלוטן, עם שני סודות עיקריים: הראשון הוא שילוב הטעמים המנצח בין סלמון מעושן, בצל ירוק וחרדל, והשני הוא בסיס רויאל מושלם לכל פשטידה שעולה על דעתכם
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל | פורסם 11/10/17 07:05
פשטידה נפלאה, כזו שבכל פעם שאני מכינה אותה כולם מבקשים את המתכון - במיוחד בזכות העובדה שאין בה טיפת גלוטן (שהפך לאויב האומה). הטעם שלה הוא ממש כמו הכריך האהוב עליי: סלמון, שמנת ובצל ירוק. חומרי הגלם זמינים וקל מאוד להכין אותה – מערבבים, יוצקים לתבנית ושולחים לתנור. אפשר להכין אותה כמלית על קלתית ופשוט להוריד בחצי את כמות החומרים. הסוד הוא בטעמים הנפלאים והרעננים שמופקים מהבצל הירוק בזמן האפייה, ובשילוב שלהם עם הטעם המעושן שעולה מהסלמון יחד עם ארומת החרדל.
* רויאל הוא הבסיס הטעים והיציב לכל פשטידה שמכבדת את עצמה. מה יש בו? שמנת, ביצים, ואם רוצים גם קצת גבינה.
* חומרי הספיגה: ממש כמו פירורי ביסקוויט בתחתית של עוגת גבינה, כדאי לפזר פירורי לחם בתבנית לפני שיוצקים את הבלילה, כדי שהנוזלים המתנקזים מהירקות והגבינות לא יצטברו בתחתית התבנית או על פני הפשטידה.
* תרגישו חופשי להוסיף לבסיס הזה עוד ירקות שאתם אוהבים. נוסו ונטעמו בהצלחה: תרד, ברוקולי, כרובית ואספרגוס.
המצרכים (4 מנות):
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
צרור גדול של בצל ירוק קצוץ (מהחלק הלבן ועד אחרון העלים)