1 מכינים את הקלתית: משמנים מעט את תבנית האפייה וטוחנים במעבד מזון את העוגיות עד לקבלת אבקה.
2 ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לעוגיות הטחונות. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.
3 מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס ליצירת קלתית. מקפיאים את הקלתית במשך 15 דקות.
4 מכינים את קרם השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב במטרפה עד שמתקבל גנאש אחיד.
5 . יוצקים את הגנאש לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך כשעה עד התייצבות מוחלטת.
6 מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר ווניל עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
7 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות קצפת על גבי שכבת השוקולד.
8 מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
• רוצים ליהנות מהעוגה לא רק בפסח? החליפו את העוגיות הכשרות בביסקוויטים רגילים.
• כדי שהפאי יהיה ללא גלוטן חשוב להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.
• אפשר להשתמש בכל סוג של עוגיות שאתם והבים לקלתית.
• הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
>> בשבוע שעבר כבר קיבלנו את פסח עם בראוניז כשרים ומהממים
>> עוד מתכונים לפסח