המצרכים (40 מנות):לבצק:
למלית:
למשיחה:
אופן ההכנה:1 הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת. 2 בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון). 3 מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה. 4 עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים. 5 לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד. 6 משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה. 7 בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות. 8 מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים. 9מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה . 10 מקררים את המלית בכלי. 11 מחממים תנור ל-180 מעלות. 12 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר. 13 מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק. 14 סוגרים לצורת אוזן המן. 15 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת. 16 מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מתכוני אוזני המן נוספים: >> מתכון: אוזני המן של קפה גרג >> מתכון: אוזני המן במילוי חלבה של קונדיטוריית בן עמי >> מתכון: אוזני המן עם תמרים של רולדין >> מתכון: אוזני המן עם פרג של אידלסון 10 >> מתכון: אוזני המן עם שקדים וצימוקים |