מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

סבייה תימנית של מירי הטלי

מכירים סבייה? גם אנחנו לא הכרנו אבל מדובר בקלאסיקה תימנית שמכינים בראש השנה וגם בתענוג גדול של בצק חם וטרי עם רסק עגבניות, שזה בכלל כליל השלמות. מכינים? תזמינו אותנו בבקשה

|mako אוכל| פורסם12:38
 סבייה תימנית של מירי הטלי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • קילו קמח
  • 4 כפות סוכר
  • כף מלח
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • שקית אבקת אפייה
  • כ-3 כוסות מים פושרים

לסבייה:

  • שמן קנולה
  • 200 גרם מרגרינה או חמאה
  • חלמון ביצה
  • שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1לשים היטב את כל חומרי הבצק, ומניחים בצד (בתוך קערה) ל-10 דקות.

2לשים שנית את הבצק, מורחים אותו במעט שמן, מחזירים לקערה ומניחים שוב בצד ל-10 דקות.

3לשים שוב את הבצק, מחזירים לקערה ומניחים לו לנוח כשעה וחצי.

4מחלקים את הבצק לכ-30 חתיכות קטנות ועוד חתיכה אחת גדולה יותר, ומניחים להן לנוח על משטח העבודה כ-10 דקות.

5בתוך תבנית אפייה מרובעת (של תנור סטנדרטי) שמים נייר אפייה ומורחים אותו במרגרינה או חמאה.

6מרדדים על נייר האפייה את חתיכת הבצק הגדולה, ומורחים אותה במרגרינה או חמאה.

7ממשיכים כך עם כל חתיכות הבצק – שכבה מרודדת מעל זו הקודמת, מריחה של מרגרינה או חמאה, וכך הלאה עד לחתיכה האחרונה.

8מורחים מעל חתיכת הבצק המרודדת האחרונה את החלמון ומפזרים את השומשום.

9אופים בחום של 180 מעלות כשעה ומגישים עם רסק עגבניות, סחוג וביצים קשות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il