1 רוחצים היטב את תפוחי האדמה (עם הקליפה), שמים בסיר ומכסים אותם במים. מוסיפים כפית מלח. מבשלים על אש בינונית עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג. מסננים מיד ומצננים. מסירים את הקליפה, מעבירים לקערה ומועכים בגסות.
2 חולטים את התרד במים רותחים כ-3 דקות. מעבירים למים קרים לדקה, מסננים, סוחטים וקוצצים גס.
3 מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף שמן עד לריכוך. מוסיפים את התרד הקצוץ, מערבבים כדקה ומעבירים לקערה עם תפוחי האדמה.
4 מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים (העיסה תהיה רכה, ובשלב הזה אתם יכולים להוסיף גבינה מגוררת אם תרצו).
5 יוצרים כדורים גדולים מהתערובת (הם יהיו רכים, לא להיבהל, זה כיף). טובלים את הכדורים בקמח מצה, מועכים אותם קלות ומטגנים עד שמזהיבים משני הצדדים. אפשר גם לאפות: מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות או עד שהן מזהיבות.
>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס