1 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת מסה אחידה.
2 ממליחים ומפלפלים את העופיונים היטב מבפנים ומבחוץ, ממלאים בתערובת וקושרים בחוט: מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים (ניתן גם להשתמש ברשת לבישול).
3 מחממים תנור ל-200 מעלות. מטגנים את העופיונים במחבת (מהסוג שאפשר להכניס לתנור) בשמן זית עד להשחמה מכל הצדדים.
4 מעבירים את המחבת לתנור החם לכ-20 דקות.
5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כלל המרכיבים, ומוסיפים כ-3 כוסות מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
6 מגישים את העופיונים עם הרוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה