אוזני המן ללא גלוטןאוזני המן משפחתיות, טעימות וקלילות להכנה עם ילדים. אפשר להכין עם אחת מארבע המליות שפה למטה, אבל מותר גם להתעצל ופשוט למלא בשוקולד
עינת מזור בקר
| לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים
| פורסם 03/01/14 12:07
צילום: עודד מרום, מתוך הספר "לא חייבים גלוטן- סודות האפייה והבישול הבריא" בהוצאת ידיעות אחרונות ופן
|
המצרכים (36 מנות):החומרים לבצק:
למלית ערמונים (1/2 כוס):
למלית משמשים ואפרסקים (3/4 כוס):
למלית חלבה וסילאן (3/4 כוס):
למלית שוקולד:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערה בינונית, מנפים את הקמחים. מוסיפים את הקסנטאן גם, אבקת האפייה והמלח.
2 בקערה גדולה, טורפים עם מטרפת יד את השמן, הביצים, החלמון, הסוכר, קליפת הלימון או התפוז, מיץ התפוז ותמצית הווניל.
3 מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת השמן, בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מערבבים רק עד שנוצר בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
4 מחלקים את הבצק ל-3-2 חלקים וצרים מכל חלק דיסקית שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 30 דקות.
5 מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
6 מוציאים מהמקרר דיסקית בצק אחת (את השאר שומרים במקרר עד השימוש). מניחים על משטח עבודה נקי ומרדדים לעובי של כ-1/4 ס"מ. באמצעות חותכן או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
7 למלית ערמונים: טוחנים בבלנדר את הערמונים ואגוזי הפקאן. מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת ומעבדים עד לקבלת מחית. שומרים במקרר עד השימוש.
8 למלית משמשים: טוחנים בבלנדר את המשמשים, השקדים והקינמון. מוסיפים את מיץ התפוזים והריבה ומעבדים עד לקבלת מחית. שומרים במקרר עד השימוש.
9 למלית שוקולד: מערבבים את השוקולד והשקדים.
10למלית חלבה: טוחנים בבלנדר את החלבה, הסילאן, הטחינה והלימון עד לקבלת מחית. שומרים במקרר עד השימוש.
11 מעצבים אוזני המן ואופים: מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מלית. מקפלים מעל את שולי העיגול בצורת משולש. מהדקים היטב את השוליים. מברישים בעדינות בביצה הטרופה.
12 אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שאוזני ההמן זהובים. מצננים לחלוטין. מפזרים מעל אבקת סוכר.
שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא.
אהבתם? נסו גם את הקאפקייקס ללא גלוטן!
|