1 משמנים ומקמחים היטב תבנית אפייה.
2 מחממים תנור ל-175 מעלות.
3 מערבבים יחד את מעדן המשמש ו-3/4 כוס מים ומוסיפים כפית תמצית וניל. 4. בקערה גדולה נפרדת מקציפים ביצים, מוסיפים סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, קל ובהיר.
5 מוסיפים שמן בזילוף עדין ואחריו את הדבש, וכשזה נספג מזלפים את המים עם מעדן המשמש ותמצית הווניל.
6 עוברים למהירות נמוכה, מוסיפים בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ומקציפים רק עד שהכל אחיד.
7 מעבירים לתבנית ואופים למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש. בודקים ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה וכשיוצא נקי- מכבים ומוציאים.
8 אחרי 10 דקות משחררים את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
9 להכנת הסירופ מבשלים על אש קטנה את מעדן המשמש והמים ומסננים.
10 מזלפים מעל העוגה באחידות את הסירופ ומגישים.