1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2 מכינים את הסלקים: עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום בצורה מהודקת. מניחים על תבנית ואופים שעה וחצי עד שהסלקים רכים (בודקים אחד בנעיצת סכין לתוכו, הסכין חודרת בקלות רבה והוא רך לגמרי).
3 מוציאים את הסלק מהתנור, מנמיכים את טמפרטורת התנור לנמוכה (140 מעלות).
>> מתכונים לראש השנה
4 חוצים את הסלקים וחותכים אותם לפרוסות של 2 ס"מ. שמים בקערה ומוסיפים את הדבש, כפית משמן הזית, מלח ופלפל שחור מערבבים.
5 האגוזים בקרמל: שמים את האגוזים בתבנית צלייה ואופים 15 דקות (בחום הנמוך אליו הונמך התנור). מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נוח. מחממים את הסוכר במחבת בלי לערבב, עד שהוא נמס ומתחיל להתקבל קרמל. מוסיפים את האגוזים, מערבבים בעדינות ושופכים הכל מיד על נייר האפייה. מניחים לצינון. קוצצים בסכין חדה ומניחים בצד.
6 מערבבים בקערית את היוגורט עם שאר שמן הזית ומניחים בצד. מניחים את הסלקים בצלחת הגשה. יוצקים את היוגורט ומפזרים את האגוזים בקרמל. מפזרים מלמעלה את הכוסברה ומגישים.