מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן נימוחות

אוזני המן במילוי תמרים משגע. את הבצק צריך להכין יום קודם, אך התוצאה שווה את המאמץ

קפה גרג אוזני המן (צילום: טל גליק)
צילום: טל גליק

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

לבצק:

  • 250 גרם חמאה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 3 כוסות קמח, מנופה

למלית התמרים:

  • 500 גרם ממרח תמרים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כף שמן
  • 100 גרם אגוזים או שקדים, קצוצים

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך הלילה.

2מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים למשולשים. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

4מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

5להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il