1 מרפדים תבנית בגודל 3025* ס"מ בנייר אפייה.
2 מביאים לרתיחה בסיר בינוני מים ומלח.
3 מוסיפים קמח תירס בהדרגה (לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייוצרו גושים) ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מבשלים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהתערובת סמיכה.
4 מוסיפים גבינת פקורינו וחמאה ומערבבים היטב. מבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהגבינה והחמאה נמסות.
5 יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים עם מרית. מצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מוצקה.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
7 חותכים את הפולנטה למקלונים בעובי 1.5 ס"מ. מניחים בתבנית.
8 אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שמקלוני הפולנטה זהובים קלות.
9 רוטב יוגורט ועירית: מערבבים את יוגורט הכבשים, המיונז, העירית, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. 10. מגישים חם עם רוטב יוגורט ועירית.