מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל
חגים

טארט משמשים מיובשים עם שקדים פרוסים

טארט צבעוני עם בצק פריך, פירות מיובשים ונגיעה של וניל. מושלם לט"ו בשבט

|עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים| פורסם13:43
טארט משמשים מיובשים עם שקדים פרוסים  (צילום: קדם צלמים, עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים)
צילום: קדם צלמים, עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 75 גרם חמאה מלוחה קרה
  • 1 כוס (150 גרם) קמח
  • 2 כפות מים קרים

למילוי:

  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2/3 כוס (100 גרם) שקדים פרוסים
  • 250 גרם משמשים מיובשים פרוסים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק, חותכים את החמאה לקוביות ומפוררים בקצות האצבעות לתוך הקמח. מוסיפים את המים הקרים ויוצרים כדור בצק.

2שוטחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, דוקרים במזלג. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום.

3אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי. אופים 5 דקות נוספות.

4להכנת המילוי, ממיסים את הסוכר בסיר כבד יבש על אש בינונית, עד שמתקבל קרמל בהיר. בינתיים מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, אפשר במיקרוגל, מוסיפים בזהירות לקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל רוטב טופי אחיד. דרושה מעט סבלנות.

5מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים, המשמשים והווניל, מערבבים ושוטחים על הבצק.

6מנמיכים את חום התנור לבינוני, 170 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים במקרר, אפשר זמן ממושך.

טיפ: תוספת של אגוזים מתאימה לעוגות שהתערובת שלהן אינה נוזלית מדי. בעוגות רכות האגוזים שוקעים לתחתית. אפשר להתגבר על כך חלקית, מערבבים את הפירות המיובשים והאגוזים עם חלק מהקמח שבמתכון לפני שמוסיפים לתערובת.

בקיץ עדיף לשמור אגוזים ופירות מיובשים במקפיא. את האגוזים אין צורך להפשיר, הפירות המיובשים מפשירים תוך דקות.

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • +12
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • נינג'ה ישראל
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il