
קינוח חג בולגרי שהיינו מכינים בכל ראש השנה: עוגה קשה שיש בתוכה אגוזים, חותכים אותה בקוביות באלכסון ושופכים עליה סירופ סוכר. גם אחרי החג, תמיד היינו משאירים מהקינוח הזה ליום כיפור בשביל לצאת מהצום עם פרוסה של הפישפישטיל וכוס קפה. המצרכים :(לתבנית בגודל 30X30):
לסירופ:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי העוגה למעט אגוזי המלך יחד ביד או במיקסר עד שנוצרת תערובת אחידה. משבצים את אגוזי המלך, לקישוט. אופים ב-200 מעלות עד שהעוגה נעשית חומה-ורדרדה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר. 2בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר ומיץ הלימון. 3שופכים את הסירופ החם על העוגה הקרה ונותנים לעוגה לנוח ולספוג את הנוזלים לפחות יומיים (רצוי שלושה). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |