מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

פישפישטיל של לינה אלעזר

העוגה הזאת מיועדת במקור לראש השנה, אבל אין מוצלחת ממנה לשבירת הצום. תשאלו כל סבתא בולגרייה והיא תגיד לכם

|mako אוכל| פורסם14:23
פישפישטיל של לינה אלעזר (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קינוח חג בולגרי שהיינו מכינים בכל ראש השנה: עוגה קשה שיש בתוכה אגוזים, חותכים אותה בקוביות באלכסון ושופכים עליה סירופ סוכר. גם אחרי החג, תמיד היינו משאירים מהקינוח הזה ליום כיפור בשביל לצאת מהצום עם פרוסה של הפישפישטיל וכוס קפה.

המצרכים :

(לתבנית בגודל 30X30):

  • 350 גרם קמח תופח
  • שלושת רבעי כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • שלושת רבעי כוס סוכר לבן
  • 100 גרם אגוזים, קצוצים (אבל לא טחונים)
  • 2 צנימים לבנים, שהורטבו מעט ונסחטו
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • אגוזי מלך חצויים, לקישוט

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר (אפשר גם פחות)
  • מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי העוגה למעט אגוזי המלך יחד ביד או במיקסר עד שנוצרת תערובת אחידה. משבצים את אגוזי המלך, לקישוט. אופים ב-200 מעלות עד שהעוגה נעשית חומה-ורדרדה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.

2בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר ומיץ הלימון.

3שופכים את הסירופ החם על העוגה הקרה ונותנים לעוגה לנוח ולספוג את הנוזלים לפחות יומיים (רצוי שלושה).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il